Scenarie 3 – Forhold

Scenariet:

Dit barn har problemer i sin klasse. Det passer ikke rigtig ind, men det har alligevel nogle få venner, og der er en ven, barnet godt kan lide, og du tror godt vennen kan lide dit barn. Det virker ikke som om, lærerne ligger mærke til det. Træf et valg om, hvad du vil gøre ved det. Vælg en løsning.

Løsning 1:

Du spørger dit barn, om barnet klarer sig godt i sin klasse. Barnet siger at han/hun klarer sig godt nok, men at det er lidt svært at passe ind i den nye klasse. Men der er nogle søde mennesker der. Du ringer til lærerne og spørger, om de har lagt mærke til, hvordan dit barn klarer sig. De siger de ikke har lagt mærke til noget, men de skal nok prøve at kigge bedre efter.

Hvis du vælger denne løsning tryk her.

Løsning 2:

Du ringer til dit barns lærer og spørger, om læreren har lagt mærke til noget mærkeligt i forhold til dit barn, men læreren siger, at det er det samme som altid. Du ved, at dit barn ikke passer særligt godt ind i sin nye klasse. Da du informerer læreren om det, siger han/hun, at lærerne har prøvet at gøre noget ved det, men det hjælper ikke, og det virker ikke, som om der er specielt store problemer. Barnet bliver ikke mobbet, og dit barn har en lille gruppe af venner. Den næste eftermiddag tager du hen for at hente dit barn efter skole. Barnet er sammen med sine klassekammerater. Du går hen til dem, og forklarer hvorfor du er her. Du siger, du ikke har mødt de andre børn før, og hvem er de, og hvad er deres forhold til dit barn.

Hvis du vælger denne løsning tryk her.